Wie heeft het meeste invloed in de reisbranche?

Heel invloedrijk is in ieder geval … Wouter Blok! Met een Klout score van 66 is Wouter de meest invloedrijke persoon van de reisbranche. Tenminste als mijn lijst (inloggen als je geen Klout hebt met facebook of twitter) klopt en volledig is. En als Klout ook echt klopt (zie onderaan voor meer uitleg over Klout).Travel Klout Nederland

Ik vind het een mooi middel om invloed te meten. Maar het zegt volgens mij ook veel over hoe actief iemand is. Er zijn bijvoorbeeld nog niet veel CEO’s uit de reisbranche actief. Terwijl dat toch mensen zijn die in de “fysieke” wereld nogal invloedrijk zijn. Gewoon veel actief zijn helpt: bij de top 3 staan Wouter met 22.000 tweets en Patrick Mulder met maar liefst 35.000 tweets (!). Daar staat tegenover dat Bas Hoogland op twitter slechts 4.000 tweets nodig heeft om een hoge positie te bereiken. Het gaat natuurlijk ook om hoeveel je getweet en genoemd (mentions) wordt, en hoeveel invloedrijke volgers je hebt. Verder scheelt het om Klout toegang te geven tot al je sociale netwerken (Twitter, Facebook, Foursquare, Google+), dat verhoogt ook de score! En sommige accounts zijn protected dus die doen niet mee.

En is er al een voordeelprogramma voor deze invloedrijke personen? Nee nog niet, met Klout Perks zijn er wel voordelen voor invloedrijke personen, ik ben echter nog geen programma tegengekomen voor travel. De meeste Perks zijn voor mensen met een Klout boven de 40…

Als ik dan kijk uit welke sectoren van de reisbranche iedereen komt dan vallen de volgende zaken op. OTA’s en dan met name Travix heel actief met Wouter Blok (K66) en Martin de Boer (K47). Landal erg actief met Bas Hoogland (K64), Egon Kramer (K22)en Jacqueline Huizing (K27). Maar hoe zit het met CenterParcs/Pierre & Vacances, Roompot? Hoteliers met Guido den Elshout (K52) en Hans Vugts (K48), nog namen van Accor, Marriot e.d? Airlines (AirFrance/KLM, Transavia) ben ik nog niet tegengekomen maar zijn er vast… Touroperators, Bas Hof-Thomas Cook (K35), Jonas de Groot-Sundio (34), Dave Verzijl – TUI (K32).

Zo zijn er vast nog meer interessante en invloedrijke mensen in de reisbranche:  meld mij als ik nog (grote) namen mis!

Graag op @ludolfstavenga of als reactie onderaan deze post.

De lijst staat dus op Klout.
De meesten staan op deze twitter list.
En Martin van Kranenburg heeft op Reismanagers een twittergids geplaatst (met name bedrijven).

Uitleg Klout
Er zijn verschillende tools op de markt om invloed te meten: onder andere Klout en Peerindex.

Klout meet drie zaken. Hoeveel mensen je beinvloedt (True Reach), hoe sterk je hun beinvloedt (Amplification) en hoe invloedrijk deze mensen weer zijn (Network Score).

Klout meet dit op Twitter, Facebook, Linkedin, Foursquare en Google+.

3 Responses to “Wie heeft het meeste invloed in de reisbranche?”

 1. Suzanne Jansen van Belvilla?

 2. Hi Hedwig,
  Dank! Mooie suggestie.
  In de lijst plaats ik personen die in principe onder hun eigen naam actief zijn.
  Als zij dat is dan kan ik haar in de lijst plaatsen, andere personen vanuit @leisure mogen natuurlijk ook!
  grt
  Ludolf

 3. Beste Ludolf, graag wordt ik toegevoegd aan deze lijst. Ik Twitter vanuit Belvilla (http://www.twitter.com/belvilla), Facebook (https://www.facebook.com/suz.janssen) en heb hiernaast nog een YouTube en LinkedIn account. Volledig social, haha!
  Groetjes, Suz

Leave a Reply