Wie mis ik bij nominaties Website van het jaar

De nominaties van website van het jaar zijn bekend. Er zijn verschillende typen reisspelers: eigenaren van capaciteit (bijv. een hotel), touroperators, (online) reisbureau’s en meta search (stuurt verkeer door).

Wat zijn opvallende missers?

Bij eigenaren van capaciteit zijn wel genomineerd Center Parcs en KLM. Dat van bungalowparken (andere grote spelers Roompot en Landal) CP genomineerd is, is knap. KLM is als Nederlandse airline een grote speler dus dat is logisch, echter had hier ook Transavia verwacht of een ticketvergelijker als Cheaptickets. Echter geen enkele hotelsite (bijv. Accor of van der Valk). Ook geen vakantiehuizensites (bijv. Belvilla). En ook geen andere vervoerders zoals NS. Hotels hebben een achterstand gehad qua online aanwezigheid, maar lopen dat wel in, dus wellicht in de toekomst wel in de lijstjes.

Bij de touroperators is de grootste TUI met Arke aanwezig, en Thomas Cook met Neckermann. Ook Sundio is van de partij. De nummer drie, OAD, mist hier wel sterk! Weekendjeweg staat hier ook.

Van de online reisbureau’s zijn D-Reizen, Schiphol en Booking.com genomineerd. Spelers als Expedia (nog te klein in Nederland) en Ebookers had hier niet misstaan. Wellicht volgend jaar Thomas Cook, die de ambitie heeft uitgesproken om als OTA te starten, zie presentatie onderaan dit artikel.

Van de meta searchers zijn Zoover en Inpakken en Wegwezen genomineerd, en dat zijn terecht genomineerden, ook gezien hun winnaarsposities van de vorige jaren. Hier geen andere social media sites zoals bijv. Waarbenjij.nu. Ook een site als Reiskrant van Telegraaf, had gezien het bereik van Telegraaf kunnen staan, echter is inderdaad op dit moment niet een van de grootste sites.

Op Emerce veel discussie over de keuze van de genomineerden. Gijs Vroom van Emerce reageert  “De nominaties gaan naar de objectief meetbare grootste sites naar volume in traffic. Dat gaat door top down de STIR-lijst te nemen, met daaraan toegevoegd sites die niet aangesloten zijn bij STIR, maar wel hoog scoren in Nielsen Netratings, een consumer-onderzoek van Metrixlab naar de voor het publiek bekende sites en daarnaast nog enkele wild cards waarvan de organisatie weet dat het grote sites zijn – maar niet in de eerder genoemde lijsten voorkomen.”

4 Responses to “Wie mis ik bij nominaties Website van het jaar”

  1. Wij vinden het ook erg jammer dat we niet genomineerd zijn!

  2. Volgende keer beter!

  3. Ik mis ook Baobab.nl en SUMMUM.nl.

    SUMMUM.nl komt volgende maand met een compleet nieuwe website. Volgend jaar moeten we dan wel genomineerd worden. :-)

  4. Dat wordt dan geheid winnen :-)

Leave a Reply